Arrangementen

Bel voor meer informatie over de arrangementen of om te boeken naar 050-5351077.

Een weekend wandelen voor 2 personen:

Bij Unesco worden bijna dagelijks wandelingen georganiseerd onder leiding van een boswachter of een gids van het Geopark.

– 2 overnachtingen
– 2x een ontbijtbuffet
– wandel- en/of fietskaart
Totaalprijs: €160 op basis van 2 personen.

Een 4-daagse Pieterpad-arrangement voor 2 personen:

– 3 overnachtingen
– bij aankomst koffie of thee en iets lekkers
– 3x een ontbijtbuffet
– 1x een driegangen diner voor 2 personen
– haal- en/of brengservice tegen een geringe vergoeding.
Prijs per persoon: €135

Meerprijs voor een eenpersoons kamer € 90.

Onze Pieterpad 7-daagse-wandel-verwen-vakantie:

– 7 overnachtingen in een tweepersoonskamer
– bij aankomst koffie of thee en iets lekkers
– 7x ontbijtbuffet
– 7x lunchpakket
– 7x driegangen diner
– brengen naar en halen van begin- en eindpunten (6 etappes)
Prijs per persoon € 555

Meerprijs voor een eenpersoons kamer € 210.

Groepsgrootte: 4 tot 8 personen.

Geniet van deze 7-daagse comfortabele Pieterpad-wandelvakantie vanuit het gezellige toeristendorp Zuidlaren. Reeds vele wandelaars met liefde voor de natuur hebben de lokroep van het Pieterpad niet kunnen weerstaan.
Zes etappes van deze route kunt u sinds kort ontspannen vanuit Zuidlaren bewandelen. In dit toeristische brinkdorp overnacht u in B&B Hotel Hoeve de Vredenhof.

U wandelt de uitgezette routes in uw eigen tempo. U kunt zorgeloos met volle teugen genieten van de vele bezienswaardigheden en de rijkdom die onze omgeving aan cultuur en natuur te bieden heeft. U wandelt door het mooie Groninger land, door het Nationaal Park De Drentsche Aa en door eeuwenoude beek- en esdorpen.

Kortom, wij bieden u een fantastische wandelvakantie om nooit te vergeten!

Programma:

Dag 1. Vandaag wordt u door ons verwelkomd met een kopje koffie of thee en iets lekkers.

Dag 2. Na een uitgebreid ontbijtbuffet vertrekt u ’s morgens met de B&B-privébus naar uw vertrekpunt met in uw rugzak een lunchpakket met heerlijk vers brood, gebakken uit eigen keuken.

U wordt naar Pieterburen gebracht, bekend van de zeehondenopvang. Misschien dat u nog een glimp van de zeehonden te zien krijgt. Wat u in ieder geval zult waarnemen is de ruimtelijkheid van het Groninger hoge land. Vanuit Garnwerd wordt u weer opgehaald.

Dag 3. Vandaag wordt u naar Garnwerd gebracht. Garnwerd met de smalste straat van Nederland. Eigenlijk onnodig te vermelden dat u al in de verte de majestueuze Martinitoren kunt ontwaren. Het ‘pronkjuwal’ van Stad en Ommeland.

Dag 4. Langzaam maar zeker verandert het landschap als u de volgende ochtend de route Groningen-Zuidlaren onderneemt. U zult gefascineerd raken door de fraaie uitzichten op de Hoornse Plas en het Paterswoldse Meer. Na 21 kilometer arriveert u weer in Zuidlaren alwaar u aan de achterzijde heerlijk kunt nagenieten op ons knusse terras.

Dag 5. Op deze vierde ochtend wordt er koers gezet in zuidelijke richting, naar Sleen wel te verstaan. We bevinden ons nu op de Hondsrug. Het moet haast wel; hier heeft het leger gelopen onder leiding van ‘Bommen Berend’ om Groningen te belegeren. Dat was in 1672. Na 24 kilometer wordt u weer opgehaald in het mooie Esdorp Schoonloo.

Dag 6. In Schoonlo begint de wandelroute die u zal voeren naar Rolde. Moet u deze één na laatste etappe onderschatten? Nee, totaal niet! Als de neus, en ook die van uw schoenen, in de goede richting staan, arriveert u monter in dit Drentse dorp met maar liefst drie brinken.

Dag 7. De laatste dag alweer en u start in Rolde. De route gaat over het Balloërveld. Als het meezit treft u wellicht een kudde schapen aan. Het is af te raden de schapen te tellen: de kans is dan groot dat u in de ‘armen van Morpheus’* belandt. Dat zou zonde zijn, want het landschap is zo mooi! Een Middeleeuwse landschapsschilder zou dit niet kunnen evenaren. Later, in de 19e eeuw kon Vincent van Gogh het echter wél in ons mooie Drenthe!

* Morpheus is één van de Griekse goden van de dromen.