Wandelen Pieterpad

Het Pieterpad is de bekendste lange-afstand-wandelroute van Nederland. De route voert van Pieterburen aan de Groningse Waddenkust naar de Sint-Pietersberg bij Maastricht en heeft een lengte van 492 kilometer, onderverdeeld in 26 etappes. De route voert door de meest uiteenlopende landschappen en wordt onderhouden door het Nivon. Het Pieterpad is in het veld gemarkeerd met de internationaal bekende wit-rode merktekens van langeafstandswandelpaden (LAW).

Vanuit Bed and Breakfast Hotel Hoeve de Vredenhof kunt u vijf etappes van het Pieterpad wandelen. Voor etappe 4 (Zuidlaren – Rolde) bieden wij haal- en brengservice. Onze bus is voorzien van een kunststof scheidingswand tussen de bestuurder en de achterbank, dus wij mogen en kunnen u volgens de richtlijnen van het RIVM (maximaal 3 personen uit hetzelfde gezin) veilig vervoeren.

Etappe 1: Pieterburen – Winsum
Goede OV-verbinding, dus u rijdt zelf met de auto naar Pieterburen; wandelen naar Winsum en dan met OV (bus) weer terug naar uw auto in Pieterburen.

Etappe 2: Winsum – Groningen
Goede OV-verbinding, dus u rijdt zelf met auto naar Winsum; wandelen naar Groningen en dan met OV (trein) weer terug naar uw auto in Winsum.

Etappe 3: Groningen – Zuidlaren
Goede OV-verbinding, dus u kunt met OV (bus) van Zuidlaren (bushalte op 150 meter afstand) naar Groningen en dan terugwandelen naar Zuidlaren.

Etappe 4: Zuidlaren – Rolde
Geen goede OV-verbinding. Wandelen van Zuidlaren naar Rolde. In Rolde kunnen wij u ophalen; de kosten hiervan bedragen € 23.

Etappe 5: Rolde – Schoonloo
Goede OV-verbinding, dus u rijdt zelf met de auto naar Rolde; wandelen naar Schoonloo en dan met OV (bus) weer terug naar uw auto in Rolde.