Wandelen Pieterpad

Het Pieterpad is de bekendste lange-afstand-wandelroute van Nederland. De route voert van Pieterburen aan de Groningse Waddenkust naar de Sint-Pietersberg bij Maastricht en heeft een lengte van 492 kilometer, onderverdeeld in 26 etappes. De route voert door de meest uiteenlopende landschappen en wordt onderhouden door het Nivon. Het Pieterpad is in het veld gemarkeerd met de internationaal bekende wit-rode merktekens van langeafstandswandelpaden (LAW).

Vanuit Bed and Breakfast Hotel Hoeve de Vredenhof kunt u vijf etappes van het Pieterpad wandelen.

Etappe 1: Pieterburen – Winsum
Goede OV-verbinding, dus u rijdt zelf met de auto naar Pieterburen; wandelen naar Winsum en dan met OV (bus) weer terug naar uw auto in Pieterburen.

Etappe 2: Winsum – Groningen
Goede OV-verbinding, dus u rijdt zelf met auto naar Winsum; wandelen naar Groningen en dan met OV (trein) weer terug naar uw auto in Winsum.

Etappe 3: Groningen – Zuidlaren
Goede OV-verbinding, dus u kunt met OV (bus) van Zuidlaren (bushalte op 150 meter afstand) naar Groningen en dan terugwandelen naar Zuidlaren.

Etappe 4: Zuidlaren – Rolde
Op maandag tot en met zaterdag is er een goede OV-verbinding tussen Zuidlaren en Rolde. Op zondag is de OV-verbinding slechter. Zie voor meer informatie OV9292. Gebruik Bushalte Brink Zuidlaren en Bushalte Grote Brink Rolde als vertrek- en aankomstpunt. Bij beschikbaarheid hebben wij een haal- en/of brengservice Rolde. De kosten hiervan bedragen € 23. Deze service dient u vooraf bij ons vast te leggen. Onze bus is voorzien van een kunststof scheidingswand tussen de bestuurder en de achterbank, dus wij kunnen u volgens de coronarichtlijnen van het RIVM veilig vervoeren.

Etappe 5: Rolde – Schoonloo
Goede OV-verbinding, dus u rijdt zelf met de auto naar Rolde; wandelen naar Schoonloo en dan met OV (bus) weer terug naar uw auto in Rolde.